Приготвяне:

В купа се смесват брашното, брашното от орехи и захарта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, за да стане сместа на трохи. След това се пуска яйцето и се втъкава с месене и мачкане, докато се получи гладко тесто. Завива се във фолио и се слага за 30 мин в хладилника.

Изпечената тиква се отделя от кората и се намачква добре. Добавят се захарта, яйцата, канелата, орехите и млякото. Разбива се добре с телена лъжица.

Кръгла форма за торта с диаметър около 24-25 см се намаслява. Тестото се разточва на кръг по-голям с около 3 см от диаметъра на тавата. Премества се в формата и се разстила добре на дъното и стените й. В средата се изсипва тиквената смес.

Пече се в предварително загрята на 200*С фурна около 30 мин. До златисто. Поднася се топла или на стайна температура.