Начин на приготвяне: Пилето се сварява до отделяне на месото от костите. Нарязва се на ситно и топлият бульон, в който е вряло, се оставя настрани. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 2/3 от маслото. След това се прибавя оризът, който е измит три пъти с топла вода. Прибавят се 3 чаши бульон до омекване на ориза. Към него се прибавят нарязаните подправки, черен пипер и нарязаното на дребно месо.

Останалото масло се разтопява, намазва се дъното на кръгла тавичка и отдолу се нареждат 4 бр. кори, като всяка се маже с четка с разтопено масло. По средата се слага плънката и отгоре се нареждат останалите 4 кори, намазани с масло.
Краищата на корите се оставят извън тавата и накрая се огъват около тавата, така че плънката да остане опакована между тях.

Пече се във фурна на вентилация между 20 - 30 минути, до изпичане на корите.

Сервира се на парчета със зелена салата и чаша бяло вино.