Рецептата и изпълнението са абсолютно моя  импровизация, но повярвайте ми- получава се много сполучлива питка. Вече не помня колко пъти я омесих, колко приятели  я опитаха  и колко възхвали получих заради нея. Освен това и тестото, с което винаги я замесвам и което е моя лична комбинация и съотношение между продуктите,  никога не ми изневери. Не съм броила колко наши приятели идват специално, за да си хапнат тази топла и уханна питка...

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Тестото направих на питка и го оставих да втаса, докато увеличи обема си два пъти.

Разделих го на 3 топки, които разточих на тънки кори, наложих ги една върху друга като всяка от тях намазах с краве масло и поръсих с натрошено сирене. Навих ги на руло, което също помазах с олио и го нарязах на парчета, които не бяха по- дебели от 2 см.

Започнах да ги редя така, че едното парче леко да застъпи другото наполовина. Намазах питката с жълтък и малко олио в него, оставих я да втаса в тавата и я изпекох в предварителна загрята фурна на около 180 градуса до получаване на приятен загар .

След като я извадих от фурната, веднага я намазах с ароматно олио, което приготвих като го загрях и в него сложих  малко чубрица, шарена сол, чесън на прах и  босилек.

Тук вече вие можете да си подберете ароматите  според  вкуса и предпочитания ви.

ДОБЪР АПЕТИТ, ЛЮБИТЕЛИ НА ПИТКИТЕ И ПОГАЧИТЕ! :)

Ако знаете как ухае самооооо  :)…….На чесънче :)

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>