Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото, меда и кристалната захар на водна баня до получаване на еднородна смес. В друг съд разбиваме двете яйца. Към тях прибавяме какаото и канелата, разбъркваме добре и след това добавяме разтопената смес. Разбиваме с миксер. Пресятото брашно, смесено с бакпулвера и содата прибавяме към течната смес, като разбъркваме на ръка. Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс или обикновена тавичка. Подреждаме орехите отгоре и печем за около 40 мин. на умерена фурна.

След като изстине кейка поръсваме с пудра захар. Ваниловата захар получаваме като в буркан с обикновена кристална захар поставим за няколко дни пръчка ванилия. При липса на такава можем да заменим с две пакетчета ванилия в сместа.

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>