Растения в бутилка

Ако се чудите какво да правите със старите винени бутилки, които са останали от скорошното празненство, можете да ги използвате за засаждане на растения. Зеленината можете да засадите във вътрешността на бутилките и да обособите аксесоари, които наподобяват висящи зелени кошници. Срежете дъното на стъклените бутилки и захванете в горната им част здрави парчета канап, за да ги окачите. Вътре поставете почвена смес и мъх, а в долната част засадете зеленината.

Растения в стара гума

Старите гуми с различни размери могат да се трансформират в ефектни и интересни контейнерчета за зеленина. Монтирайте кухите гуми върху стена или върху фасада на сграда, а можете да ги окачите върху дръвче, подобно на люлка. Напълнете долната част на гумата с почвена смес и засадете желаната зеленина. Комбинацията от няколко различни по размер гуми е страхотна.

Растения в стари играчки


Старите играчки от гума и пластмаса можете да превърнете в малки саксии за некапризни растения. Изрежете с макетен нож горната част на играчките с подходяща за проекта форма, напръскайте ги с боя и пробийте отвори за дренаж в долната им част. Напълнете вътрешността на играчката с почвена смес и засадете желаните растения.