Приготвяне:

Брашното се пресява в купа и се прави кладенче. Маята се разтваря в малко топло мляко, брашно и захар и се оставя на топло място да шупне. Маслото се разтопява и заедно с готовата мая, млякото, яйцето и захарта, се изсипва при брашното. Замесва се меко еластично тесто, което се оставя на топло да бухне.

Ягодите се измиват, подсушават и почистват от дръжките. Разбъркват се с 50 гр захар и 1 с.л. брашно.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се пренася в застлана с хартия за печене тава. Оставя се отново за 15 мин да втаса на топло.

Сметаната се разбива с яйцето, ваниловия пудинг и останалата захар. Ягодките се разпръскват върху тестото, по-едрите се разполовяват, така че да го покрият изцяло. Сметановата смес се излива отгоре и заглажда. Сладкишът се посипва плътно с филирани бадеми.

Пече се на 180*С до златисто. Оставя се да изстине и се поднася украсен с пудра захар.

Харесай страничката ни във Facebook!