Приготвяне: Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавете жълтъците един по един, после брашното с бакпулвера. Разбъркайте добре и го разделете на две. В едната част прибавете какаото и разбъркайте. Сипете захарта за карамела в тенджерка и когато почне да се карамелизира добавете маслото. Бъркайте докато се получи хубав карамел. В кексова форма изсипете карамела и го оставете да се втвърди. Наредете половинки от кайсиите. Започнете да сипвате от сместа, като ги редувате -бяла и кафява, докато свършат. Печете на 190 градуса за 25-30 минути. Извадете го и още топъл го обърнете в подходящ поднос. По желани може да поръсите с пудра захар.
Кекс с кайсии и карамел | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
още