Британският изобретател Джо Кейтън е лансирал кампания в сайта Kickstarter за набиране на средства, необходими за финансирането на производството на умния матрак Balluga. Желаещите могат да подпомогнат кампанията със сума, започваща от 1095 долара.

Какво ще получат потребителите в замяна на парите си? Най-общо казано - качествен сън, всяка нощ. Матракът Balluga отчита ключови жизнени показатели в реално време и автоматично се настройва съобразно с тях, за да осигури най-добрия сън на потребителя. Вградена климатична система позволява температурата да се регулира според индивидуалните предпочитания на спящите от двете страни на матрака.

Ако половинката хърка, вграден микрофон долавя смущаващия звук. Матракът "реагира", като повдига главата на виновника или наглася горната част на тялото му така, че да спре хъркането.

Друго преимущество на Balluga е вибромасажната система. Тя може да се използва за отпускане на мускулите преди сън, за да се подпомогне заспиването. Матракът може да се настрои и за събуждане с ободряващ масаж.

Ако потребителят се радва на добър сън, Balluga е в състояние да възпроизвежда абсолютно същите условия, гарантирайки качеството му нощ след нощ. Матракът дори може да събуди спящия, ако долови, че той сънува кошмар.

Умният матрак Balluga работи с приложение, достъпно за андроид устройства и продукти на Apple. Благодарение на апликацията потребителят получава обратна връзка за качеството на съня си и може да задава съответните настройки за идеална отмора.