В тестовете били включени 240 студенти, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападения с бухалка над човек или куче, оставило ги със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбите на палето, бебето и възрастното куче. 30-годишният индивид будел най-малко съчувствие.

Възрастното куче получило по-малко емпатия в сравнение с пеленачето, което идва да покаже, че възрастта при домашния любимец има значение. Но все пак четириногото изпреварва по симпатия възрастния човешки индивид в класацията, пише "Метро", цитиран от БТА.

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца или като на членове на тяхното семейство.

Друго изследване поискало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън човека.
ИЗБРАНО