Таня Проданова
Слоесто хлебче със колбас
500 гр. брашно, 1п. суха мая или 20 гр. прясна, 1 яйце, 250 мл вода, 2 с.л.зехтин, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 150 гр пекорино (наш кашкавал), 150 гр. салями (наденица с топено сирене) 50-60 гр. масло за намазване 1 яйце
Маята се разбърква с топлата вода и захарта и се оставя да се активира.
От брашното, яйцето, зехтина и шупналата мая се замесва меко, еластично тесто. Оставя се на топло, когато удвои обема си се премесва и се оставя отново да се надигне.
Готовото втасало тесто се разточва на правоъгълник, който се разделя на две части по дължина. Намазва се обилно с разтопено масло. На половината на всяка лента се нареждат нарязаните салам и кашкавал и се похлупват с другата половина тесто. Отгоре се намазва с още масло. Лентите с плънка се нарязват на парчета с ширината на формата за печене (в моя случай 10см).
Продълговата форма за кекс или хляб се застила с хартия и подготвените джобчета се нареждат изправени, едно до друго, с прегъвката надолу, като страници на книга.
Хлебчето се оставя да втаса 20 мин. и се намазва с разбито яйце. Пече се на 170 градуса.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
От брашното, яйцето, зехтина и шупналата мая се замесва меко, еластично тесто. Оставя се на топло, когато удвои обема си се премесва и се оставя отново да се надигне.
Готовото втасало тесто се разточва на правоъгълник, който се разделя на две части по дължина. Намазва се обилно с разтопено масло. На половината на всяка лента се нареждат нарязаните салам и кашкавал и се похлупват с другата половина тесто. Отгоре се намазва с още масло. Лентите с плънка се нарязват на парчета с ширината на формата за печене (в моя случай 10см).
Продълговата форма за кекс или хляб се застила с хартия и подготвените джобчета се нареждат изправени, едно до друго, с прегъвката надолу, като страници на книга.
Хлебчето се оставя да втаса 20 мин. и се намазва с разбито яйце. Пече се на 170 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО
ЗАТВОРЕТЕ