На някои хора то би се харесало, други са категорично против, а за трети е все едно как ще получат предложението, важното е, че ще минат под венчило. Британско изследване показва, че 40 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е смущаващо. Поради това те не биха могли да се насладят на момента и дори биха отказали предложението. Според тези хора, предлагането на брак на четири очи прави актът по-личен и много по-романтичен.

Изследването показва също така, че 32 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е признак на лош вкус. Това обаче не означава непременно, че те не биха се зарадвали на такова предложение. Изследователите обаче предупреждават - скриването на пръстена в храна е изключително старомодно и често води до задавяне. Като отправна точка помислете какво харесва партньорът ви. Не правете нищо прекалено сложно и не добавяйте допълнителен стрес към ситуацията, която би трябвало да е най-важният момент от връзката, съветват учените.

28 на сто от анкетираните смятат, че публичното предложение за брак е романтично, така че за тях има огромно разнообразие от неща, които можете да направите, за да им покажете любовта си публично. Но и тук има някои основни правила, които е добре да спазвате.

Не правете предложението пред роднините, защото не знаете каква ще бъде реакцията им. Възможно е те да се смутят, а това допълнително ще ви стресира. Добре е обаче да уведомите веднага семействата си, след като вземете заветното решение. Не карайте половинката си да ви отговаря веднага, това е изключително важно решение, а тя вероятно ще е превъзбудена от ситуацията, така че не очаквайте категорично "да", веднага след като подарите пръстена.

На последно място, не се сърдете, ако партньорът ви каже "не". Това е голямо решение и фактът, че вие сте готов за брак, невинаги означава, че другият също е готов.