С каубойски ботуши, газещи пясъка, съчетани с костюми и дълги вечерни рокли, "Chanel" продължи да изследва света на конния спорт с дефилето си на парижката Седмицата на висшата мода, организирано в Булонския лес.

С преместването на ревюто модната къща нарушава традицията: в продължение на години тя организираше своите ревюта в Гран пале, а след затварянето му за ремонт - във временната изложбена зала Гран пале в Париж.

Темата е отзвук от предишното ревю на висша мода през януари, което Шарлот Казираги от княжеското семейство на Монако откри на кон сред декор, проектиран от същия художник - Ксавие Вейан.

Вижте снимки >>

"Следвам стъпките на предишните дефилета, като същевременно оставям място за експерименти", казва артистичният директор Виржини Виар в бележките за ревюто.

Този път без галоп на манежа, но с надеждата, която носи първата визия - посланието на колекцията, винаги внимателно подбрана от дизайнерите: яркозелен костюм от късо сако и пола със средна дължина с копчета, съчетан с черни ботуши.

Снимка: Getty Images

Други два дълги тоалета - маслиненозелена рокля и изумруденозелен ансамбъл, се открояват от обичайния цветови код на "Chanel". Каубойските ботуши придружават повечето тоалети, като например дълги костюми от туид или ефирни вечерни рокли.

Скъсени панталони и някои по-къси рокли, от друга страна, се съчетават с фини дамски обувки с тънка подметка.

"В тази нова колекция откриваме костюми, дълги рокли като тези на мадмоазел Шанел от 30-те години на миналия век, отново прилепнали тялото, макар че тук са с доста подчертани рамене", отбелязва Виржини Виар.

Закръглени рамене, квадратни гърбове, бродерии с геометрични мотиви също напомнят за 30-те години, но с намигване към 70-те, предава БТА. Визиите отчетливо резонират с конструктивизма на един изразено графичен декор.

Снимка: Getty Images

След като са се разходили по пясъка на манежа, моделите се изкачват по стълби, съобразени с декора, което позволява на гостите да разгледат по-добре тоалетите от всички ъгли.

Отдавайки почит към все по-малко зачитана традиция на ревютата на висша мода, шоуто закрива сватбена рокля, съчетана с шал с ресни и черни обувки - също толкова важна, колкото първата демонстрирана на подиума визия.