От "Фигаро" припомнят модните апокалипсиси, предизвикани от известни персони с потресаващи тоалети. В класацията на първо място е Хайди Клум заради умопомрачителния тоалет на Версаче, с който тя се появи на европейските награди на MTV във Фракфурт. Роклята с електриков цвят, златни орнаменти и плетеница от връзки отпред разкриваше голяма част от бюста на красавицата, като на моменти дори през плетеницата се подаваше зърното на едната й гърда. Тоалетът имаше и страховита цепка, така че единият крак на топмодела се виждаше чак до свивката на бедрото. Роклята беше съчетана с обувки тип ботинки с висок ток и остър връх.

На второ място е кино дивата Шарън Стоун, появила се на благотворителна вечеря в Бевърли Хилс за набиране на средства за борба срещу заболяването лупус в сива чувалоподобна бабешка рокля.

Вижте снимки >>

На трето място е певицата Ники Минаж с блудкавия си тоалет за представянето на парфюма си "Розов петък". За събитието Минаж бе облякла свръхтясно цикламено сако, съчетано с фуражка на пиколо в същия цвят, с корсет, чиито чашки наподобяваха близалки. Всичко това изобщо не се връзваше с панталона на Ники Минаж на дебели черни и бели ивици, подчертаващи здравите бедра на екстравагантната певица.

В класацията попада и Ел Фанинг, която на премиера на поредната лента от сагата "Здрач" се появи със сандали с гигантски платформи, напомнящи смесица от маратонки и джапанки, съчетани с причудлив тоалет от подгънат на етажи сатен.

За най-големите модни апокалипсиси допринася и френската актриса Беренис Бежо, появила се на кинофестивала в Кан през май с пищна електрикова рокля без презрамки, която модните експерти нарекоха тоалетът на Шехерезада. На същото събитие светската лъвица Ким Кардашиян пък благоволи да дойде с ултракъса кафяво-бяла рокля и черни велурени ботуши, придаващи й вид на индианска жена-войн.

В класацията попада и тоалетът на Бионсе, с който тя се появи на традиционната гала вечер на Института за костюмите на музея Метрополитън в Ню Йорк. За това събитие през май Бионсе, която в началото на година роди дъщеричка, беше облякла прозрачна рокля от черен тюл и бродерии, завършваща с лилаво оперение. Тоалетът едва прикриваше пищното тяло на певицата. На същото събитие Мила Йовович пък дойде с червена рокля, с разкъсани на ивици краища.

Сара Мишел Гелар тотално шокира специалистите. Тоалетът й, съчетаващ бюстие и долна част - тип разплетена кошница, потресе специалистите най-вече с цвета си - бяла основа, върху която сякаш не особено надарен художник беше размазвал на воля синя боя, пишат от БТА.