В присъствието на папата дамите винаги са в черни тоалети, но някои от тях могат да си позволят леки отклонения. Според модните експерти най-елегантна вчера е била Кристина Фернандес де Кирхнер - президент на Аржентина, заради флоралните мотиви на черното й палто и заради малката шапка, също с цвете. Специалистите съзряха в този тоалет дори барокови нотки.

Вижте най-елегантните дами на интронизацията >>

На второ място по елегантност вчера беше принцесата на Монако Шарлийн, съпруга на принц Албер Втори. Тя се появи в строг черен тоалет със задължителното дантелено черно було.

На трето място остана испанската принцеса Летисия, съпруга на престолонаследника Фелипе, която също избра черния тоалет на католическа мирянка. За разлика от воала на Шарлийн, този на Летисия обаче беше по-семпъл.

На четвърто място се класира принцеса Максима, съпругата на холандския престолонаследник Вилем-Александър, който скоро ще бъде коронясан за крал на Холандия.

На пета позиция беше поставена Анита, съпругата на президента на Унгария Янош Адер.

Извън челната петорка останаха президентът на Бразилия Дилма Русеф, която беше предпочела черен костюм, и канцлерът на Германия Ангела Меркел, заложила на "униформата си", включваща сако и панталон. Сакото беше в типичната за Меркел кройка, с шпиц яка и с три реда копчета.