Американската верига за готово облекло "Поло Ралф Лорън" пусна мъжки ризи, изработени изцяло от рециклирани пластмасови бутилки, а оцветяването им е с нулева употреба на вода.

Блузите се произвеждат в Тайван, където се осигурява и материалът. За направата на една блуза са необходими средно 12 бутилки, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дейвид Лорън - заемащият поста директор по иновациите на компанията най-млад син на американския дизайнер Ралф Лорън, каза, че блузата е част от нова стратегия за постигане на екологични цели.

"Всеки ден разбираме за нови последици от глобалното затопляне по целия свят, а нашите служители и клиенти чувстват, че е време да направим крачка напред", отбеляза Дейвид Лорън.

"Поло" не е единствен в това отношение, много други производители на облекла по цял свят използват рециклирани материали, които втъкават в артикулите си.

Ралф Лорън обяви, че с инициативата "Ърт Поло" до 2025 година възнамерява да премахне 170 милиона пластмасови бутилки от сметища и от океана. Сред другите екологични цели до 2015 година на "Поло" са памукът да бъде 100% от устойчиви източници, както и опаковането да е 100% устойчиво или с възможност за рециклиране.