Ако гледката на размъкнати, подаващи се от контейнерите за смет дрехи те влудява, а идеята за "бърза мода" те обезкуражава за бъдещето на планетата, имаме добра новина. Обновяването на гардероба и изхвърлянето на стари дрехи не е непременно порок. 

Почисти гардероба!

Чувал ли си приказката, че когато подредиш гардероба си, сякаш си сложил ред в целия си живот? Ако не си, опитай. Ефектът е проверен.

Въпросът е на дневен ред и при смяната на сезоните, докато съвестта ти подшушва "Къде да побера новите дрехи за пролет/лято" и "Трябват ли ми изобщо". Разбира се, че ти трябват! Добре известно е, че ако не си обличал нещо повече от година, то няма място в гардероба ти и че "за всеки случай" така и не идва. И това не бива да е въпрос на тежки размисли дали старите дънки или маратонки няма да се озоват в океана, а от там в стомаха на невинно бебе кит.

The Mall

Бъди в крак с модата, без да бъдеш в тежест на природата

Модерно е да те е грижа за природата, но това не изключва и ти самият да изглеждаш модерно. Въпреки че за рециклирането на текстил се говори отдавна, учудващо много хора не знаят къде могат да изхвърлят ненужните дрехи.

The Mall в партньорство с TexCycle, чиито контейнери за рециклиране виждаме на все повече места у нас, изкореняват митовете и заблудите относно рециклирането и "изваждат" старите дрехи от гардероба ти, като продължават живота им.

Като част от събитието OUT OF THE CLOSET: Разчисти гардероба си с грижа към природата! на 13, 14 и 15 май 2022 г. красивите кошове на TexCycle, изрисувани от графити артисти и изработени от рециклирани устойчиви материали, те чакат в The Mall на етаж 1, заедно с любопитни факти, свързани с рециклирането на дрехи. Поканени са всички, не само онези, които вече успешно прилагат т. нар. "устойчив начин на живот".

Наградата

Награда ще получи не само така обичната природа, но и ти самият. И тя не включва само моралното удовлетворение от това, че си спестил стотици години на природата в преработка на захабена тениска, но и еднократна отстъпка за някой от обектите на Springfield, h&m, Buzz, Diverso, celio*, Humanic, Cortefiel, women"secret, 100 пантофки, mercari, Sport Vision, Under Armour или Tommy Hilfiger.

Можем да поставим точка на замърсяването от текстил, като изхвърляме ненужното рационално!  

Донеси старите си дрехи и обувки, купи си нови и спокойно наричай себе си еколог, а не просто потребител. Така гардеробът ти ще е обновен, животът ти подреден, а всички ние ще си спестим гледката на висящи от контейнерите за смет дрехи.

Може да намерите още за събитието във Facebook или в сайта на The Mall. 


*Материалът е изготвен за The Mall