Инцидентът е станал в събота пред 12 000 души в "Пласа де Торос де Плаяс" в мексиканския град Тихуана по време на световното турне на певеца "Sex and Love".

Това обаче не е попречило на Енрике Иглесиас да пее пред публиката.
След като за малко напуснал сцената, за да му бъде направена превръзка, той се върнал и пял още 30 минути, въпреки че кървенето не спряло.

Ден по-късно представител на испанския певец направи изявление, цитирано от Асошиейтед прес, че Иглесиас се възстановява след инцидента, пише БТА.

Вижте видео >>

Вижте снимки >>

"По време на шоуто беше използван дрон, оборудван с камера, който да снима публиката. На предишни концерти Енрике е хващал апарата, за да покаже на феновете своята гледна точка. Тази вечер обаче нещо се обърка и той пострада",
се казва в изявлението.

След концерта Иглесиас е закаран на летището, откъдето е отпътувал за Лос Анджелис, САЩ, за да бъде прегледан от специалист.

След шоуто фенове публикуваха в социалните мрежи снимки как Иглесиас продължава да пее, докато превързаната му ръка не спира да кърви.
Вижда се и изцапаната с кръв тениска на изпълнителя.

Почитателите на испанеца се надяват, че той ще се възстанови напълно и ще продължи турнето си с планирания за 3 юли концерт в столицата Мексико.