8-годишната Адриана Хаджитенева, която смая журито и зрителите на "България търси талант" със своята гъвкавост и силата на духа, разказа пред зрителите на "Преди обед" за битката с артрита и любовта си към спорта.

Адриана твърди, че пластиката и акробатиката са любимото ѝ хоби. Сама се учи да се огъва, гледайки клипчета, които привличат интереса ѝ и така открива таланта си. Ади е пластична по рождение. Влиза в залата, когато е на 4 години.

"Родителите ми са акробати, но никога не са ме карали на сила да ходя на тренировки. Всичко е по мое желание", споделя тя.

Вече има отличия от три състезания. Въпреки таланта и желанието, пред Адриана се изправя пречка. Когато е 3-годишна ѝ поставят диагноза детски артрит и е подложена на тежко лечение. Лекарите дори забраняват на Ади да спортува. Родителите на момиченцето събират информация и разбират, че всъщност движението е много важно за възстановяването на дъщеря им.

Адриана разказа и за емоциите на сцената на "България търси талант". Тя призна, че в началото е била много притеснена от мащаба на студиото, многото камери и публика. Но когато започва изпълнението си, страхът изчезва и дори завърши номера като почерпи Ицо Хазарта, Катето Евро, Любен Дилов-син и Славена Вътова с малини. Споделя, че не е очаквала толкова бурна реакция от публиката, но благодари на всички за подкрепата. Мечтае да спечели шоуто, влязло в рекордите на Гинес, не толкова заради наградата от 50 000 лева, а за да докаже, че наистина има талант и е много добра в това, което прави, въпреки заболяването. А за бъдещето още се колебае - дали да стане актриса, спортистка или лекарка.

Треньорът ѝ по спортна акробатика - Гергана Петрова, сподели, че много се гордее с представянето на Ади. Разказа, че тя се труди неуморно всеки ден - пристига първа на тренировки и си тръгва последна. Затова успехите ѝ са напълно очаквани.