В концерта ще се включат Графа, Били Хлапето и Михаела Филева, Любо, Орлин, Део, Лео, Поли Генова, ОГИ 23, Мариана Попова, Печенката, Дивна и Рафи.

Инициативата е в подкрепа на Европейската седмица за предпазване от рака на маточната шийка и е част от Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2012 – 2016 г. През тази година България за шести пореден път участва в отбелязването на Европейската седмица за превенция на рака на маточната шийка.

През настоящата година фокусът е поставен върху повишаване информираността на обществото и по-конкретно – на родителите на 12-годишните момичета, които трябва да знаят за риска от заболяването и възможностите за първична профилактика, които предоставя Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка.

Събитието е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Организатори са Комисията по здравеопазването в 41-то Народно събрание, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Столична община.