Можем категорично да заявим, че интересът към българското кино е константен. Близо 12 000 зрители избраха "Ятаган" и заложиха на лентата за доброто си настроение през почивните дни.

Вижте снимки от филма и премиерата >>

С резултат от 11 438 зрители за първия уикенд, "Ятаган" се нарежда на високо място в класациите и има огромен шанс да се превърне в следващото най-гледано българско заглавие. През изминалата 2019-а година на подобен резултат се радваха филмите "Доза щастие" с 9 436 зрители и "Завръщане" с 12 796. Впоследствие "Завръщане" стана най-гледаният български филм за изминалата година.

По всичко си личи, че "Ятаган" се е отправил към високите позиции в родния боксофис. Любовта на зрителите донесе на лентата 104 647 лева за два почивни дни. Това го превръща в следващото хитово заглавие, което заслужава да бъде видяно. Киномани, журналисти и кинокритици са единодушни за филма - безумно смешна, социална и политическа сатира, в която актьорите играят автентично, а диалогът е пълен с лафове и не звучи изкуствено.

"Ятаган" може да бъде гледан в цялата страна, като всички могат да бъдат сигурни - забавлението е гарантирано!

Препоръки и отзиви от фейсбук страницата на "Ятаган"

Marie-ivon Ilieva Dimitrova: Останах страшно доволна! Не се бях забавлявала така отдавна! Изключителна игра на актьорския състав! Радвам се, че все повече български филми/сериали започнаха да излизат! Благодаря за веселието!

Nikolay Nikolov: Жени Калканджиева се справя превъзходно в тази роля! Тя е родена за актриса и го доказа също толкова добре като красотата! Филмът като цяло е страхотен и ще има голям успех!

Tatyana Tsankova: Гледайте забавната комедия, но и остра сатира на полицията и не само. Ще се смеете с глас на диалозите, на сцените, на бързото действие, на плътните образи, ще се наслаждавате на хубавата музика! ЯТАГАН се нарежда до класическите образци на комедийното българско кино, което ни разсмива, но ни кара и да се замислим накъде върви обществото ни... Само гледайте!

Kalina Georgieva: Хахахаха, толкова много се забавлявах, отдавна не се бях смяла така! Китодар, Жени, Куката.. всички са страхотни, ще се гледа пак и пак!

Dani Jordanova: Филм във филма. Супер забавен, изключително добър подбор на актьори, много добра игра.. За пореден път доказахте, че в България може да се прави хубаво кино.