Всички големи британски вестници отделят място на новия анимационен сериал на стрийминг платформата НВО Max - "Принцът". Той е създаден от автора на "Семейният тип" Гари Джанети и е сатиричен поглед върху отношенията вътре в кралското семейство. Платформата започна да излъчва поредицата на 29 юли. Вестник "Telegraph" го нарече евтина сатира, а "Daily Mirror" твърди, че въпреки добрия актьорски състав, анимираната "сатира" за кралицата е пълна с причудливо невежество, доста груби изрази и обидни карикатурни образи.

Тази седмица стриймнг платформата пусна трейлър на новия анимационен продукт, в който принц Джордж е изобразен като нахален разглезен осемгодишен хлапак. Другите членове на кралското семейство също не са представени в най-добра светлина. Вестниците пишат, че британските почитатели на Елизабет Втора са възмутени от сцената, в която тя казва "Нае", докато рисуват портрета ѝ. По този повод "Тimes" пише, че и известните имат право да скърбят и публиката трябва да уважава техните чувства.

В. "Daily Mirror" цитира отговора на Орландо Блум, който озвучава принц Хари, след като британският актьор бе подложен на критики заради изключително нелицеприятното представяне на малкия син на лейди Ди. На нападките в Тwitter, половинката на Кейти Пери, който сега е съсед на принц Хари и Меган Маркъл в Калифорния, отговаря, че не е познавал двойката, когато е подписвал договора за участие в поредицата. Той добавя още, че ни най-малко не се подиграва, а играе ролята с много обич, предава БТА. Блум казва и че британците показват истинско обожание, под една или друга форма, към кралското семейство и той не прави изключение.

Снимка: Стопкадър YouTube / HBO Max

В сериала Хари е показан доста объркан от новия си живот в Лос Анджелис.

"Това може да е най-малкият дворец, в който съм бил", казва героят, озвучен от Орландо, докато обикаля новия апартамент. А Меган отговаря: "Е, това е апартамент."

"Да" - продължава той - "апартаментен дворец, знам това. Много малки дворци в един голям дворец".

"Times" не пропуска да отбележи, че само за Меган няма злобни закачки. Но онези, които познават Хари, казват, че има страхотно чувство за хумор и това едва ли ще го наскърби.

Снимка: Стопкадър YouTube / HBO Max