Докато преди жителите на Острова си обещавали да започнат януари като се откажат от цигарите, намалят алкохола и спортуват повече, сега те правят повече планове за ремонти и пътувания.

Допитването сред 2000 души установило, че отказването на цигарите и на алкохола фигурира едва на 22-ро и 26-то място сред най-популярните новогодишни обещания за 2013 г. За сметка на това четенето, пестенето, диетите и ремонтът на къщата са в топ четири на най-популярните цели, следвани от правенето на по-качествени снимки на високотехнологичните устройства като iPhone и iPad.

Други модерни новогодишни обещания са намаляването на времето, прекарвано в социалните мрежи и по-често излизане от работа навреме. Британците планират също така да направят подобрения по колите си, да увеличават редовно гардероба си и да отделят повече време за приятелите и семейството си.

Новите технологии имат важна роля в обещанията, които британците дават на самите себе си на 1 януари, като те се заричат да намалят броя на есемесите, които изпращат, и да ограничат броя на приятелите си във Фейсбук. Допитването показва желанието на британците да общуват повече лице в лице с приятелите си и да намалят времето, прекарвано в социалните мрежи. Жителите на Острова си обещават и да харчат по-малко пари в големите вериги кафенета.

Те планират да намалят гледането на телевизионни риалити програми и четенето на клюки, а част от поданиците на кралицата се заричат именно през новата година най-сетне да заделят пари за благотворителност. Много британци се надяват също така, че 2013 г. ще им донесе смелост, посочвайки дръзки амбиции като прекратяване на нещастна връзка или изправяне лице в лице срещу шефа. Тенденцията е към поставянето на дългосрочни цели за годината за сметка на традиционните обещания, защото 70 на сто от участниците в допитването смятат, че старомодните цели никога не се спазват.

Средностатистическите британци признават, че ще нарушат новогодишното си обещание едва пет седмици по-късно. Най-голямата дългосрочна цел, която споделят британците, е да се чувстват физически по-здрави, да изпитват по-малко стрес и да се чувстват по-щастливи и сигурни. "Ясно е, че мнозинството хора усещат напрежение от забързания начин на живот и сега опитват да се съсредоточат върху отделянето на повече време за себе си, за приятелите и семейството си", заяви Тони Орм, маркетингов директор на компанията LA fitness, която поръчала изследването.

Две трети от анкетираните смятат да подобрят увереността в тялото си. Най-голямото звездно вдъхновение за жените е певицата Черил Коул, следвана от тв водещата Холи Уилоуби и манекенката Кели Брук. Повечето мъже биха искали да изглеждат като Даниел Крейг, Дейвид Бекъм или Дейвид Хей.