Сутрините на много от нас протичат по един и същи начин - събуждаме се с алармата на телефона, ставаме, мием се, правим си кафе и т.н. Лошото е, че понякога дори след второто кафе все още не се чувстваме достатъчно ободрени, за да стартираме деня си с усмивка. Ако добавим няколко ритуала към утрото си обаче, може и да направим събуждането си по-ефективно.

Масажирайте ушите си

Това е добре да направите още веднага след събуждане, докато си лежите в леглото. Активирането на някои точки, които е намират там има изцяло ободряващо действие.

Изпийте чаша вода с лимон

Много са причините да предпочетете водата с лимон вместо кафето като първа сутрешна напитка. Най-важната е, че тя ще събуди отделителната ви система и по този начин по-бързо ще се освободите от токсините в организма си.

Почистете езика си

Ясно е, че трябва да мием зъбите си поне два пъти на ден, но не бива да пренебрегваме и езика. Точно там се натрупват голяма част от бактериите в устата ни. Ако го почиствате добре всяка сутрин, това ще ви помогне да избегнете проблеми като лош дъх, болки във венците и разваляне на зъбите. А свежият дъх сутрин е особено важен за хубав старт на деня.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Изплакнете устата си в вода за уста

Това ще помогне зъбите ви да са по-бели, дъхът по-свеж, венците ви предпазени и да запазите чувството за свежест в устата си за по-дълго.

По една лъжица мед на гладно

Медът ще ви даде енергия, ще стимулира паметта ви, ще подсили имунната ви система, ще ви помогне да бъдете по-продуктивни.

Бонус съвет: Пуснете си любимата музика, докато си миете зъбите и пиете кафе. Това е безотказна терапия за събуждане и добро настроение.

 

За предпочитане е да хапнете лъжицата мед поне 15-20 минути преди закуска.