Едно от най-съкровените желания на човек е да остане млад. Някои хора толкова се вкопчват в тази идея, че са способни да си причинят какво ли не, за да изглеждат с няколко години по-млади, отколкото всъщност са. И макар да сме чели много приказки, в които съществува серум за вечна младост, в реалността такива еликсири не съществуват.

Както винаги и във всичко, когато става дума за по-младия и свеж вид, важни са малките неща и детайлите - всичко от прическата до стъпалата на краката има значение за това как изглеждаме. И за щастие има много неща, които можем да правим всеки ден, за да имаме по-млад и свеж вид.

Представяме ви 10 от тях.

Не използвайте твърде много грим

Много жени не излизат от вкъщи без да сложат грим. Всъщност той не винаги ни придава по-добър вид, а когато не го използваме правилно ни кара да изглеждаме по-стари. Ако слагате например спирала на миглите на долния клепач, може да изглежда, че имате тъмни кръгове под очите.

Носете точния размер сутиени

Те ще накарат бюста ви да изглежда по-стегнат и ще подобрят стойката ви. Точното място на бюста в подходящия сутиен е по средата между лакътя и рамото.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Шофирането може да причини допълнителни бръчки

Може да ви се струва странно, но преди да шофирате е хубаво винаги да нанасяте слънцезащитен крем на лицето си. Стъклата на автомобила ни предпазват от слънчевите лъчи и това може да доведе до повече бръчки или петна по кожата на лицето.

По-гъсти мигли

С напредването на годините е нормално да губим част от окосмяването си, в това число попадат и миглите. За да изглеждате по-млади, полагайте грижи, за да растат миглите ви по-дълги и по-гъсти или им помогнете с малко грим.

Не се притеснявайте от червените нюанси червило

Колкото повече остаряваме, толкова повече се губят естествените линии на устните ни, затова е нужно да ги подсилим, ако не с ярко червено червило, то поне с нюанси на червеното.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Извивайте миглите си

Познавате онези "уреди за мъчение" - миглоизвивачките, нали? Е, те могат да имат и добра страна, защото извитите нагоре мигли придават по-хубава форма на окото. А после можете да подсилите ефекта със спирала или с безцветен гел за мигли и вежди.

Руж, но по правилния начин

Когато използвате руж, уверете се, че го нанасяте правилно. Нанася се само по скулите, а не по бузите. С напредването на годините лицето обикновено губи плътния си вид и бузите започват да изглеждат по-хлътнали, затова не е добре да наблягаме на скулите, използвайки руж.

Изправете гърба

Позата на тялото е много важна за по-младия вид. Ако ходите прегърбени и свити, ще изглеждате по-възрастни. Затова изправете гърба и ходете с гордо вдигната глава. Всички го правим в забързаното ежедневие, но избягвайте да държите телефона между рамото и бузата си, докато носите няколко пазарски чанти във всяка ръка. Това изкривява стойката.

Купете си нови и по-светли дрехи

Не разчитайте на тъмните цветове, ако искате да изглеждате млади. Осъвременете гардероба си с дрехи в бяло, оранжево, зелено и синьо. Те ще придадат по-светъл и свеж вид на лицето ви. Тъмните цветове на дрехите - сиво, черно, тъмносиньо могат да ви накарат да изглеждате по-слаби, но и по-възрастни.

Прическата

Прическата е много важна за начина, по който изглежда една дама, а и един мъж. Колкото повече години натрупваме, толкова повече етажи е по-добре да имаме в косата. По-късата и раздвижена прическа ще ни накара да изглеждаме по-добре. Докато дългата коса на по-напреднала възраст не е добро решение. Тя става все по-тънка и изтощена, да не говорим за белите коси, които със сигурност ще ни накарат да изглеждаме по-възрастни. Косата трябва да се поддържа в идеална форма и цвят, за да имаме по-млад и свеж вид.

Външният вид определено е важен за излъчването на всеки човек, но не можем да подминем и състоянието на духа. Ако поддържате духа си млад, възрастта няма да ви попречи да изглеждате добре.

Знаете сентенцията:

Някои жени прекарват часове пред огледалото, за да изглеждат млади и красиви, други просто се усмихват...