Диетоложката от Турция - Шебнем Йълдъръм, установи как да се избавим от лошия дъх в устата след консумация на чесън.

Йърдъръм отбелязва, че много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх в устата. Eто защо тя препоръчва да се похапва чесън заедно с варено мляко, за да се избегне неприятният дъх.

Йълдъръм припомня, че консумацията на чесън възпрепятства появата на рак на млечната жлеза и понижава нивото на кръвната захар. По думите ѝ, този зеленчук неутрализира последствията от хранително отравяне и нормализира артериалното налягане. Освен това жените, които редовно консумират чесън и лук, по-рядко са засегнати от артрит на тазобедрената става.

През 2014 г. Американското дружество на химиците публикува резултатите от изследване за причините за зловонния дъх след ядене на чесън, припомня БТА. Експертите обясниха миризмата на чесън със съдържащите се в него химични съединения.