Възможно е да заспим бързо дори когато сме много стресирани или притеснени.

По принцип проблемите със съня се дължат на стрес, притеснение и дори вълнение. Независимо каква е причината, резултатът е един и същ. Въртим се в леглото до сутринта, а на следващия ден се чувстваме повече от ужасно.

На пазара има много приспивателни, билки и чайове, които обещават да ви отпуснат и мигновенно да заспите. Но има един метод, който не струва дори стотинка, а помага да заспим и то само за 1 минута, пишат от MissBloom. Всичко, което трябва да направим е просто да дишаме според техниката 4-7-8.

Методът 4-7-8 представлява дихателна техника, която има за цел да достави повече кислород на тялото и така то да се отпусне и съответно да се подготви за сън.

Когато сме стресирани, притеснени или развълнуваnи, дишането ни е по-забързано, тъй като в кръвта нахлува много адреналин и сърцето ни бие учестено. Идеята на метода 4-7-8 е да успокои дишането и цялата нервна система.

Как се прилага:

Вдишайте в продължение на 4 секунди

Задръжте дъха си за 7 секунди

Издишайте задържания въздух в продължение на 8 секунди

Когато започнете да дишате според метода 4-7-8, съзнанието ви ще е толкова фокусирано върху спазване на правилото, че много бързо ще се освободи от стреса и напрежението. Освен това, още на второто или третото повторение ще усетите как тялото ви се отпуска и ви се доспива.

Повечето хора, които са опитвали или практикуват този метод за приспиване, твърдят, че дори не помнят кога спират да броят и просто се унасят. Този метод може да изпробвате и ако се събудите през нощта.