Само няколко силни удара с бухалка са необходими на 16-годишната ученичка Цю Съюй, за да разбие подобие на старо автомобилно радио, след което заедно с двама приятели да направят на пух и прах телефони, аудио колони, уреди за готвене на ориз и дори манекен.

Тримата младежи са платили 158 юана (23 долара), за да прекарат половин час в "Смаш" - специална "стая на гнева". Клиентите, облечени в защитни дрехи, използват чукове и бухалки, за да излеят яда си върху предмети от бита, докато им пускат музика по избор.

Цю Съюй споделя, че в "Смаш" я води желанието да се разтовари от стреса в училище.

"Чувствам се добре, когато разбивам бутилки и ги гледам как се пръскат", казва девойката с мила усмивка.

Специалната стая отваря врати през септември миналата година. Оттогава клиентите разбиват около 15 000 бутилки месечно, отбелязва 25-годишната съоснователка на "Смаш" Цзин Мън. Посетителите са около 600 на месец.

Помещението не е създадено с цел да промотира насилие, а да помага на хората да противодействат на всекидневното натоварване, на което ги подлага животът в големи градове като Пекин.

"Ако разполагаш с пари, можеш да трошиш каквото пожелаеш - телевизори, компютри, бутилки вино, мебели, манекени", казва друг доволен клиент на "Смаш".

Посетителите могат да носят и собствени вещи.

"Окуражаваме ги да правят това. Доволни сме, че сме осигурили място, където хората по безопасен начин да се освобождават от натрупаната негативна енергия", казва Цзин Мън.

Следващата цел е отварянето на "стая на гнева" в търговски център, където хората, на които пазаруването им идва в повече, могат да се разтоварват от него, разбивайки бутилка или две, допълва съоснователката на "Смаш".