"Тя е казала на дъщеря ни: "Татко ти ни напусна", "Ние вече не сме неговото семейство", "Той има ново семейство". Как едно дете ще проумее това. Аз не напускам детето, а жената", емоционално сподели Иван. Той се оплака, че от три дни не е чувал и виждал дъщеря си.

"Не обичам Вихра и не искам повече да имам нищо общо с нея. Наранена от това, тя иска да ме накаже и го прави, като ме лишава от детето ми. По-лошото е, че така наказва два пъти повече Ава, като я лишава от мен. Озверяла в злобата си, за да ме нарани мене, смазва психиката на детето", сподели ден по-рано Иван пред "24 часа".

"И за мен се оказа вярна старата максима, че разбираш с какъв човек си бил, когато тръгнеш да се развеждаш. Сто пъти да мина през тоя ад, сто пъти бих повторил избора си да я напусна. Въпреки усилията й, аз ще остана пълноценен баща на Ава, какъвто винаги съм бил", допълни още продуцентът на "Станция Нова" и "Почивна Станция".

"Много скоро фалшивата външност на Вихра ще стане на пух и прах и наяве ще излезе истинската й същност. Искам да я предупредя, че децата безпогрешно се ориентират кое е истинско и кое - фалшиво", в заключение казал Иван.

До развода Христов ще вижда дъщеря си всяка първа и трета седмица от месеца, в петък, между 18 и 20 ч., както и в събота и неделя, между 9 и 18 часа. Освен това Ава няма да може да преспива в дома на баща си.

Пред Мартин Карбовски Иван заяви, че той от доста време не е обичал Вихра. "Последните 4-5 години не съм изпитвал никаква любов към тази жена", категорично заяви Христов. Той оправда сватбата си през 2010 г с думите: "Никога не съм вярвал, че ще намеря жената на живота си. Че ще усещам тази пълнота, която изпитвам в момента."

Иван каза, че "медийния цирк", който бившата му жена правела, целял да я изкара жертвата и страдалката. Той добави, че тя разбивала семейства, а не той, тъй като тя имала връзка с режисьора Милан Кузов.

Той даде яснота и относно издръжката на дъщеря си Ава, за която майка й се оплака, че вероятно ще бъде 270 лв, по желание на бащата. "Тези пари са наказание за Вихра. Защото те са за майката, а не за детето. И сега се грижа за детето си и ще продължа да го правя. Защо Вихра не каже, че живее в апартамент, чийто кредит плащам аз, или за апартамент, чийто наем взима, а кредита отново го плащам аз, или за колата, която кара, пак аз я покривам", каза Иван.

Иван и Вихра се скараха на първото дело за развода >>