Това е първото им дете, пише "Франс прес". Бебето се появи на бял свят в университетската болница "Сен Пиер" в Брюксел. То е с мерки 3,3 кг и 52 см.

"Майката и бебето се чувстват много добре", казаха от двореца.

Вижте снимки на Амедео и Елизабета >>


30-годишният принц Амедео е племенник на белгийския крал Филип и е най-големият внук на абдикиралия крал Албер II и кралица Паола. Майка му е принцеса Астрид, второто дете на Албер II.

С италианската аристократка Елизабета Мария фон Волкенщейн (29) се ожениха след 7-годишна връзка през 2014 г. на елегантна церемония в Базиликата на Дева Мария в Трастевере в Рим. Въпреки че присъства на сватбата на Амедео със семейството си, крал Филип не бе дал официално съгласие за брака и той не бе сключен с "династично разрешение". Така принцът загуби право да наследи трона.

Принц Амедео е завършил средното си образование в Кент, а след това - Лондонското училище по икономика. Елизабета е единствено дете на италиански аристократи. Тя работи като репортер за изкуство и култура в агенция "Блумбърг". Пише под името Лили Росбох. Завършила е лондонския университет "Кралица Мери", специалност литература и кино.

Двамата бяха благословени от папата малко преди да обявят годежа си.