По време на посещението си в благотворителната организация за осиротели деца "Чайлд бирийвмънт" в Лондон, принц Уилям разговаря тихо с 9-годишната Ифа за загубата на баща й. Той й каза, че е преживял същото, цитира го АП.

Вижте снимки на Даяна и Уилям >>

"Знаеш ли какво ми се случи? И аз загубих мама, когато бях малък. Аз бях на 15, а брат ми на 12. Така че и ние загубихме мама, когато бяхме малки", сподели той.

Присъстващата на посещението Лорна Айрланд разказа, че е чула принц Уилям да споделя със сина й, че като тинейджър е бил "много гневен и му е било трудно да говори" за смъртта на принцеса Даяна.

"Това беше нещо много лично, много специално", каза Лорна Айрланд за коментарите му.

Принц Уилям е патрон на благотворителната организация, която е била подкрепяна и от принцеса Даяна. През август ще се навършат 20 години от смъртта на принцеса Даяна в катастрофа в Париж през 1997 г. Благотворителната организация на нейното име ще организира събития в нейна памет, като ще учреди и международна награда за млади хора.

Братът на принцеса Даяна граф Спенсър предвижда изложба в семейното имение и мероприятие за набиране на средства, пише БТА.