Планира се годежът да бъде обявен официално, когато бъде завършена необходимата подготовка, посочи на пресконференция представител на управлението по въпросите на императорския двор.

Вижте снимки на годениците >>

Той изрази съжаление за преждевременното изтичане на новината в медиите и потвърди, че точно Комуро е избраникът на принцесата.

Бъдещите съпрузи, и двамата 25-годишни, са се запознали преди около 5 години на парти за обсъждане на следване в чужбина. Комуро направил предложение на принцесата след близо година.

Бащата и майката на Мако - принц Акишино и принцеса Кико - са одобрили решението на дъщеря си, която след сватбата ще напусне императорското семейство и ще стане "обикновена японка".

Кей Комуро в момента живее в Йокохама заедно с майка си и дядо си, получава допълнителна квалификация в университета "Хитоцубаси" и работи в юридическа кантора в центъра на Токио, съобщават от БТА.

Принцеса Мако е най-голямата дъщеря от трите деца на принц Акисино, който е втори в реда за наследяване на престола след по-големия си брат принц Нарухито.