Дали херцогът на Кембридж ще върне жеста на по-малкия си брат е въпросът, който масово се задава след оповестяването на годежа му с актрисата от САЩ Меган Маркъл. Същевременно букмейкърите вече приемат залози за кум и шаферка на кралската сватба през пролетта на 2018 г., пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Вижте снимки на евентуалните кумове >>

Снимки на годениците >>

Наблюдателите очакват принц Хари и Меган Маркъл да минат под венчило непосредствено преди или след раждането на третото дете на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, което се очаква да се появи на бял свят през април 2018 г.

И така, ще бъде ли кум принц Уилям на сватбата принц Хари? Букмейкърска къща "Ладброукс" приема залог 1 към 10, че по-големият брат ще кумува на по-малкия.
"Ясно е, че на херцогинята на Кембридж ще й бъде необходимо известно време, за да се възстанови след раждането. Така че е напълно възможно сватбата на принц Хари и Меган Маркъл да бъде през май. Също така е вероятно принц Уилям да върне жеста на по-малкия си брат и да му стане кум", казва Джесика Бридж от "Ладброукс".

Букмейкърската къща предлага и залог 5 към 1, че близкият приятел на Хари, Гай Пели, ще кумува на сватбата му. Залогът кум да бъде ездачът Хари Мийд е 12 към 1, а за кръстника на принц Джордж Уилям ван Кътсъм е 8 към 1.

Когато през 2011 г. принц Уилям покани брат си принц Хари за кум, кралският историк Хюго Викърс коментира, че това е очевиден избор.

"Обикновено членовете на кралското семейство избират братята си за т.нар. поддръжници. Тъй като принц Уилям има само един брат, с когото е особено близък, изборът му беше очевиден", сподели Викърс.

Приеманият от "Бетфеър" залог принц Уилям да бъде кум на принц Хари е 1 към 200. От букмейкърската къща предлагат залог 8 към 1 за Джеймс Матюс, съпруг на Пипа Мидълтън, сестрата на херцогинята на Кембридж, 7 към 1 за близкия приятел на принц Хари, Том Инскип, и 40 към 1 за актьора Патрик Джей Адамс, който се е снимал с Меган Маркъл в сериала "Костюмари".

Букмейкърска къща "Ладброукс" приема залози и за шаферка на Меган Маркъл - 1 към 3 за близката й приятелка Джесика Мълруни и 1 към 2 за актрисата Джанина Гаванкар.

На 50 към 1 е оценена вероятността отчуждената полусестра на Маркъл, Саманта Грант, да "получи ролята" на шаферка.

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл тепърва ще се "впуснат във вихъра" на предбрачните приготовления, което не пречи на букмейкърите от "Ладброукс" да приемат залог 1 към 4, че сватбата им най-вероятно ще бъде през май.

От букмейкърска къща "Бетфеър" оценяват на 1 към 25 вероятността младоженците да изберат замъка Уиндзор за сватбената си церемония. Букмейкърите не изключват и възможността сватбата да бъде в Уестминстърското абатство, където са се венчали кралица Елизабет Втора и принц Уилям, или в катедралата "Сейнт Пол", където беше венчавката на принц Чарлз и принцеса Даяна.