28-годишната дъщеря на актьора Дейвид Хаселхоф, който широката аудитория завинаги ще помни като Мич Бюканън от хитовия сериал "Спасители на плажа", пише история, разбивайки на пух и прах стандартите за сексапил, налагани от "Playboy" вече повече от шест десетилетия. Хейли се превърна в първия плюс сайз модел, украсил корицата на немското издание на мъжката библия, което официално ще се появи на пазара в началото на следващия месец.

Вижте снимки на Хейли >>

Наред с ангажиментите, отвеждащи я на подиума, наследницата на холивудската звезда отдавна се изявява и пред камера. Тя тръгна по стъпите на популярния си баща още през 2010 г., когато получи първата си роля в поредицата "Huge", излъчена по американския гигант ABC Family.

Наскоро тя даде интервю за "MailOnline", в което сподели, че Дейвид не само уважава, но и напълно подкрепя решението ѝ да се разголи пред фотографския обектив за списанието.

"Татко подкрепя всеки мой избор, отнасящ се до кариерата ми. Родителите ми винаги са били до мен, окуражавайки ме в начинанията, които поемам", каза тя.

Блондинката е заснела фотосесията за "Playboy" в разгара на пандемията във френската столица Париж. Пред британската медия тя разказа, че се е наложило да използва лично бельо за снимките, понеже екипът изпитвал затруднения да избере облекло, което да и бъде по мярка.

Хейли не крие гордостта от предоставената ѝ възможност да покаже тялото си на страниците на изданието.

"Всички ние имаме своя опит с индустрията, но от самото начало аз навлязох в нея като по-различен тип модел, какъвто съм и досега. Този проект обаче ми показва колко път съм извървяла от тогава и къде точно се намирам днес", споделя моделът.

Тя признава, че в началото е изпитвала известно колебание, питайки се дали да приеме предложението да се превърне в едно от "зайчетата" на легендарното списание. След кратък размисъл обаче е стигнала до заключението, че това е страхотен шанс да каже на всички дами с нейната фигура, че няма причина да се срамуват от несъвършенствата си, напротив, те трябва да се харесват точно такива, каквито са, макар големия си размер.

"Гледайки крайния резултат, няма как да не се сетя за определени моменти на снимачната площадка, в които се чувствах наистина притеснена, защото за пръв път правех нещо подобно", разказва тя.

Хейли уточнява, че тогава стимул да завърши започнатото ѝ давала мисълта за жените по света, на които иска да даде пример. Посредством него тя се надява, че те ще заобичат тялото си, приемайки своите недостатъци.