Ваня Нецева е победителят в конкурса, който Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта ѝ с Пласидо Доминго, който ще се състои в София на 31 август пред храма "Свети Александър Невски", съобщават от екипа на световноизвестното българско сопрано.

Оперната певица обяви конкурса преди няколко месеца, вярна на желанието си да поощрява млади български таланти. Общо 30 кандидата представиха своите проекти, като сред тях има и утвърдени брандове.

"Бях впечатлена от детайлите, чрез които долових колко много Ваня ме е опознала като посока и стил. Очарована съм, че в България има толкова много талантливи дизайнери, което направи изборът също толкова труден", коментира Соня Йончева.

От години Ваня Нецева изработва сценични тоалети на Поли Генова, Михаела Филева, Дара Екимова, Тита, Преслава и други изпълнителки. След завършването на образованието си работи за българска модна линия за жени.

Соня Йончева и Пласидо Доминго

Снимка: Стопкадър YouTube

Междувременно, Соня Йончева продължава с успехите си по световните сцени. След Виена, тя се завръща в Милано на сцената на "Ла Скала" през новия сезон в оперите "Джокондата" и "Федора". Албумът ѝ Rebirth получи три номинации за наградите "Опус класик" в Германия и продължава да е сред най-продаваните в света в раздел "Опера".

Йончева ще пристигне със семейството си за концерта в София няколко дни преди концерта, за да покаже лично забележителностите на столицата на Пласидо Доминго и съпругата му Марта Доминго.

Снимка: Официална страница във Facebook

От Столична община, която е партньор в организацията на концерта, създават специален пропускателен режим в деня на събитието, пише БТА. 5000 седящи места ще бъдат подредени при всички мерки за спазване на дистанция на площада пред катедралния храм. Специална сцена и осветление ще има музикалното събитие, в което ще участва Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров.

"Гала в София" е под патронажа на Министерството на културата.

Снимки: Фейсбук профил на Соня Йончева