Седем месеца, след като коронавирус пандемията обхвана Великобритания, кралица Елизабет Втора наруши изолацията си в кралската резиденция и направи публична поява, съобщава Daili Mail.

Вижте снимки >>

94-годишната Елизабет посети в научно-технологичната лаборатория по отбрана в Портън Даун, близо до Солсбъри заедно със своя внук принц Уилям. Там кралските особи се срещнаха с учени, които оказват подкрепа на Великобритания в борбата с коронавируса.

Макар че проведоха визитата си заедно, принц Уилям и монархът на Великобритания достигнаха до дестинацията си по различни пътища и с различни превозни средства. Кралицата дойде с хеликоптер, а херцогът на Кеймбридж достигна до мястото с автомобил.

Всички присъстващи, които е трябвало да влязат в контакт с Елизабет Втора по време на събитието, 48 души, са били предварително тествани за Covid-19.

За тази поява кралицата бе избрала палто в розово, съчетано с шапка в същия цвят.

Снимка: AP/БТА

Последната поява на официално събитие на Нейно величество преди тази, бе на 9 март, когато кралицата присъства, заедно с останалите членове на кралската фамилия, на службата по случай Деня на Общността на нациите на 9 март.

Следващите месеци монархът прекара в изолация.

През март месец синът на кралицата - 71-годишният принц Чарлз, се подложи на самоизолация, след като даде положителен тест за коронавирус. Престолонаследникът се възстанови бързо и още в края на март обяви, че ще поднови срещите си и ще изпълнява програма от физически упражнения според предписанията.