Под прикритието на анонимността потребители мъже на сайта "Редит" разкриват най-съкровените си желания, от които се въздържат, за да не бъдат нарочени за твърде женствени от предубеденото общество.

Споделеното от тях показва, че въпреки прогреса много представители на силния пол робуват на стереотипите и на мачо представите. Вместо да загърбят предразсъдъците и да хванат куките за плетене, да хапват лимонова торта, да пият плодови напитки, да слушат песните на Джони Мичъл и да четат Джейн Остин, мъжете се въздържат от типично женски занимания, притеснени за мнението на околните, пише БТА.

"Какво бихте направили, ако не беше твърде женско или социално неприемливо?", пита анонимен потребител.

"Ако нямах пенис, щях да нося клинове, като тези, които обличат практикуващите йога", споделя в отговор друг потребител на сайта.

Според коментар е време мъжете отново да носят поли, роби и пелерини, и да посещават бални зали, без да се притесняват, че ще бъдат нарочени за "женчовци".

"Момичетата ухаят невероятно - на цветя и плодове. Толкова са сладки. Бих искал и аз да пръскам наоколо аромат на цветна леха, без да се притеснявам, че хората ще се дразнят", споделя анонимен потребител.

Друг представител на силния пол казва, че откакто покрай приятелката си е открил маската за лице, която прави кожата му гладка и свежа, е пристрастен към нея и я ползва минимум два пъти седмично.

"Аз съм хетеросексуален семеен мъж с две деца и ходя на работа с костюм и вратовръзка. Слагам си лак за нокти, от този, който заздравява и е прозрачен. Изобщо не ме интересува на кого това му се струва странно", категоричен е  потребител.

Намират се и такива, които не крият възторга си от плетенето, и споделят, че с удоволствие биха практикували това смятано за типично женско хоби, ако не се притесняваха от мнението на околните.