Възпитателният бой в ранна възраст вреди на поведението

stat 14:47  |  2 август 2017 / Всички / Мама / Редактор: Нели Делчева /  
”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател ”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател
Сн.: Shutterstock

Пляскането на децата в ранна възраст вреди на поведението им години по-късно.
Според американско изследване, цитирано от БТА, физическата дисциплина, налагана на малчуганите, може да окаже негативно въздействие върху поведението им десетилетие по-късно, когато вече са тийнейджъри.

Предишни проучвания са установили вредата, която наказанията нанасят в краткосрочен аспект - до една година след прилагането им. Настоящото изследване разкрива дългосрочните негативи от физическата дисциплина.

Авторите му от университета на Мисури са установили, че децата, на които на възраст около година и половина са били налагани сериозни наказания, в тийнейджърските години проявяват по-голяма раздразнителност и агресия, и са по-склонни да нарушават реда.

При тях се наблюдават и по-ограничени прояви на позитивно поведение като например склонност да оказват помощ на околните.

"Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст, тъй като вредата от тях е трайна. За да възпитат позитивно поведение, възрастните трябва да учат децата да го контролират отрано", казва Густаво Карло от изследователския екип.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Кола блъсна Ед Шийран в Лондон
  • Джеймс Мидълтън и Дона Еър се разделиха
  • Дженифър Лопес смени 7 тоалета за една вечер
  • Австралийските огнеборци в нов горещ календар
  • Сем. Меси потвърдиха с кадър, че очакват бебе
  • Асен и Снежана заедно на автосалона в София
  • Снимаха ДесиСлава в напреднала бременност
  • Божидара показа нечовешка сила във ”Фермата”

Акценти


Сем. Меси потвърдиха с кадър, че очакват бебе
Новината, че семейството очаква трето дете се появи в края на август, но Лео и Антонела едва сега потвърдиха в социалните мрежи.

Заведения


Арменски ресторант Egur Egur

Менюто е фокусирано върху избрани ястия от арменската кухня, приг ...

Magnito пиано бар

Разположено в две зали с размери на помещенията, едната парти зал ...

Зодиак