Възпитателният бой в ранна възраст вреди на поведението

stat 14:47  |  2 август 2017 / Всички / Мама / Редактор: Нели Делчева /  
”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател ”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател
Сн.: Shutterstock

Пляскането на децата в ранна възраст вреди на поведението им години по-късно.
Според американско изследване, цитирано от БТА, физическата дисциплина, налагана на малчуганите, може да окаже негативно въздействие върху поведението им десетилетие по-късно, когато вече са тийнейджъри.

Предишни проучвания са установили вредата, която наказанията нанасят в краткосрочен аспект - до една година след прилагането им. Настоящото изследване разкрива дългосрочните негативи от физическата дисциплина.

Авторите му от университета на Мисури са установили, че децата, на които на възраст около година и половина са били налагани сериозни наказания, в тийнейджърските години проявяват по-голяма раздразнителност и агресия, и са по-склонни да нарушават реда.

При тях се наблюдават и по-ограничени прояви на позитивно поведение като например склонност да оказват помощ на околните.

"Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст, тъй като вредата от тях е трайна. За да възпитат позитивно поведение, възрастните трябва да учат децата да го контролират отрано", казва Густаво Карло от изследователския екип.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Санса Старк позира за гореща фотосесия
  • Брадърите се отдадоха на щуро парти (снимки)
  • Скалата ще става татко за 3-ти път: Момиче е!
  • Николета смени имиджа - отряза косата си
  • Джино спечели чалга финала на Big Brother
  • Илиана Раева отбеляза двоен празник
  • Кърк Дъглас отпразнува 101-вия си рожден ден
  • Заснеха Михаела Филева и Pavell да се целуват

Акценти


Кърк Дъглас отпразнува 101-вия си рожден ден
Синът на Кърк Дъглас - Майкъл, пристигна със самолет от Ню Йорк в Бевърли хилс за честването на 101-вия рожден ден на баща му през уикенда

Заведения


Къщата с часовника

Непосредствената близост на ресторант „Къщата с часовника” до бив ...

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Зодиак