Възпитателният бой в ранна възраст вреди на поведението

stat 14:47  |  2 август 2017 / Всички / Мама / Редактор: Нели Делчева /  
”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател ”Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст”, казават от изследовател
Сн.: Shutterstock

Пляскането на децата в ранна възраст вреди на поведението им години по-късно.
Според американско изследване, цитирано от БТА, физическата дисциплина, налагана на малчуганите, може да окаже негативно въздействие върху поведението им десетилетие по-късно, когато вече са тийнейджъри.

Предишни проучвания са установили вредата, която наказанията нанасят в краткосрочен аспект - до една година след прилагането им. Настоящото изследване разкрива дългосрочните негативи от физическата дисциплина.

Авторите му от университета на Мисури са установили, че децата, на които на възраст около година и половина са били налагани сериозни наказания, в тийнейджърските години проявяват по-голяма раздразнителност и агресия, и са по-склонни да нарушават реда.

При тях се наблюдават и по-ограничени прояви на позитивно поведение като например склонност да оказват помощ на околните.

"Много е важно родителите да се въздържат от прилагането на физически наказания в ранна детска възраст, тъй като вредата от тях е трайна. За да възпитат позитивно поведение, възрастните трябва да учат децата да го контролират отрано", казва Густаво Карло от изследователския екип.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
  • Джъстин Бийбър беше шафер на сватбата на баща си
  • Марги Хранова и Константин влизат в ”Капките”
  • ДесиСлава на червения килим след раждането
  • Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон
  • Наум Шопов и Теа не мислят да се женят
  • Вижте Нора Недкова като тийнейджърка
  • Тервел Пулев стана ”магистър по право” от СУ

Акценти


София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.

Заведения


The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Зодиак