Във всеки ден с лоша прическа представителките на нежния пол се чувстват унили и депресирани най-малко четири часа и 26 минути.

Психологическият ефект от ден с лоша коса е значителен, тъй като 80% от дамите смятат, че приемането им в обществото и красотата им зависят от добрия вид на косата им.

Изследването установило, че когато жените искат да излъчват самоувереност, да бъдат съблазнителни и да завладеят света, не дизайнерските дрехи, убийствените обувки или свежия грим ги тласкат напред, а красивата, здрава, блестяща коса.

Допитването показало още, че 67% от жените биха се притеснили на интервю за работа, ако косата им е в лошо състояние, а 63% заявили, че биха отменили важна среща, ако прическата им не е възможно най-добрата. Една трета признали, че дори са си вземали болничен, за да избегнат появата на работното място с лоша коса.

Вижте за прическите на кои звезди завиждат най-често жените >>

Много от жените се опитват да прикрият лошото състояние на прическата си, като носят шапка или силно я пристягат на опашка, но това може да се окаже вредно за косата и кожата.

Тайната за красива коса на Деми Мур
Съвети за бляскава коса от Миранда Кер