Начин на приготвяне: Месото се шпикова със сланина и черен пипер.  Овързва се с памучен конец да добие форма. Поставя се в тава с мазнината, така че да има по-малко място около него. Пече се 40 мин при 180°С до зачервяване. Посолява се.

Лукът, морковът и целината се прибавят към месото. Задушават се до омекване. Налива се виното и водата. Пече се още 30 минути като периодично се обръща от всяка страна. Месото се изважда от тавата, маха се конеца и се реже на филии. Сосът се сипва в тенджерка. Доматеното пюре се размива в него. Къкри около 2-3 минути до леко сгъстяване.

Подходяща гарнитура:
Задушени моркови с маслини
Варени картофи с пресен магданоз и копър.
Пюре от картофи с чер пипер.
Грах с масло и копър.

Добави своя рецепта >>