Свинско печено
Необходими продукти за 3 порции: 500-600 г свинско месо от бута, тънки резени сланина, черен пипер на зърна, 1/4 ч.ч. олио или зехтин, 1 голяма глава лук, нарязан на ситно, 1 морков, нарязан на дребни кубчета, 1 с.л. листа от целина, нарязани на ситно /по-добре кубчета от глава/, 1/4 ч.ч. бяло сухо вино, 1/2 ч.ч. гореща вода, 1 с.л. доматено пюре.
Лукът, морковът и целината се прибавят към месото. Задушават се до омекване. Налива се виното и водата. Пече се още 30 минути като периодично се обръща от всяка страна. Месото се изважда от тавата, маха се конеца и се реже на филии. Сосът се сипва в тенджерка. Доматеното пюре се размива в него. Къкри около 2-3 минути до леко сгъстяване.
Подходяща гарнитура:
Задушени моркови с маслини
Варени картофи с пресен магданоз и копър.
Пюре от картофи с чер пипер.
Грах с масло и копър.
Добави своя рецепта >>