Разбиваме хубаво кефира или сместа от трите части заедно с яйцето, солта, зехтина и захарта. Прибавяме бавно 2 ч.ч. пресято брашно, омесено със содата. Получава се лепкаво тесто, затова, когато го разделяме, си набрашняваме ръцето от третата чаша брашно. Оставяме тестото да постои покрито с кърпа в съда. През това време правим пълнежа.

Настъргваме сиренето /кашкавала/, прибавяме яйцето, ситно нарязания магданоз и пасирания чесън. Разделяме тестото на 10 части. Всяка част разстиламе, слагаме пълнеж /също разделен на 10 части/ и събираме разстланото тесто като кошничка, без дупка. Пълнежът трябва да остане вътре. Обръщаме със събраната част надолу и разточваме /набрашняваме навсякъде/. Слагаме в предварително загрят тиган и печем. Не трябва да се пече много, защото стават по-твърди.Обръщаме и изпичаме от другата страна. После мажем двете страни обилно с олио.

Добави своя рецепта >>