Поставете вкусните ястия на празничната вечеря върху поставки от картон с формата на сърца. Можете да оформите сърцата с размер по свое желание, в препочитаните разцветки и шарки.

Обикновените възглавници за канапето можете да освежите с малко боя за тъкани. Използвайте за основа купешки възглавнички или ушийте от текстил и пълнеж. Приложете картонен буквен шаблон, който можете да изработите сами, за да обособите буквичките, съветват от comfort.bg. Оформете ги с размер и форма по свой вкус. Поставете ги върху тъканта и нанесете боите по шаблона. Оставете да изсъхнат. Можете да използвате боя в една разцветка или да комбинирате няколко тона.

За да изработите венче от цветни хартиени сърца използвайте хартиени сърчица в няколко размера и разцветки, залепени върху картонена основа, за да оформите цветни и празнични валентински венчета. Изрежете основата от картон, като оформите два кръга и изрежете вътрешния. Дебелината на основата трябва да е 5-6 сантиметра, в зависимост от размерите на акцента. Нагънете няколко пъти цветна хартия, очертайте отгоре формата на сърце и изрежете с ножици през пластовете, за да обособите няколко детайла. Можете да използвате хартия дюс или с мотиви. Комбинирайте разнообразни по размери и шарки детайли. След това залепете детайлите върху картонената основа с лепило. Завържете венчето с празнична цветна връзка.

Поставете върху горната дъска на леглото празнични валентински гирлянди. Използвайте за основа цветна ивица тъкан с желаната дължина. Изрежете от цветен текстил с разцветка дюс или цветни мотиви няколко парчета с форма на сърца. Можете да комбинирате тъканите и да залепите за всеки детайл по две парчета, малко и голямо, за да обособите кант по ръбовете. Нанижете детайлите върху основата.

Използвайте стари нотни страници или преснимайте двустранно страниците. Навийте на фуния всяка страница и залепете с малко тиксо или лепило. Оставете лепилото да стегне. Върху картонена основа или рамка за картина залепете хартиените фунии в кръг, за да си направите празничен венец. Поставете основата над камината или окачете върху стените на дома си. Тези акценти са страхотни не само за празника, но и за ежедневните интериори на дома ви.