Приготвяне:

Лукът и спанакът се нарязват много ситно и се задушават в малко олио под капак. Когато спанакът промени цвета и аромата си, се подправя със сол, черен пипер и копър. Сместа се оставя да изстине. Отделно, сиренето и яйцето се разбиват в купа.

Баничките се сглобяват, като един лист от корите се разполовява по дължината. Намазва се с масло. С малка лъжичка и пръсти се оформят мини купчинки от спаначената смес на равни разстояния, през 1,5 см. В оставените празни места се слага от яйчната смес. Кората се навива на тънко рулце, превърта се два пъти. Дължината на рулцето се нарязва на 3 отделни. Краищата се прищипват. Схемата продължава, докато смесите свършат.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с малко масло и се пекат до златисто на 200*С.