Йорданка Тодорова
Солена палачинкова торта
За палачинките: 250 г брашно, 1/2 л. прясно мляко, 3 яйца, 1 щип. сол, 25 г масло; За плънката: 200 г майонеза, 3 кренвирша, 200 г лютеница, 200 г кисели краставички, 200 г кашкавал.
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 г) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура.
През това време кренвиршите (3 бр) се обелват и настъргват на едрото ренде, кашкавалът (200 г) се рендосва по същия начин, а киселите краставички (200 г)се отцеждат много добре и също се настъргват. Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки.
В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - майонеза (200 г), лютеница (200 г), настъргани кисели краставички и настъргани кренвирши. Тортата се завършва като се намаже с майонеза и се украси по желания от вас начин.
Това беше моето пролетно вдъхновение. А какво е вашето?
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
През това време кренвиршите (3 бр) се обелват и настъргват на едрото ренде, кашкавалът (200 г) се рендосва по същия начин, а киселите краставички (200 г)се отцеждат много добре и също се настъргват. Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки.
В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - майонеза (200 г), лютеница (200 г), настъргани кисели краставички и настъргани кренвирши. Тортата се завършва като се намаже с майонеза и се украси по желания от вас начин.
Това беше моето пролетно вдъхновение. А какво е вашето?
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО
ЗАТВОРЕТЕ