Приготвяне:

Патладжанът и тиквичката се измиват и нарязват на колелца. Изпичат се на грил-тиган, докато омекнат и се позлатят на райета. Посоляват се и се поливат с малко зехтин. Оставят се похлупени в йенски съд да се задушат и мариноват.

Мекото масло се изсипва в купа и разбива на крем. Добавят му се яйцето и солта. Отново се разбива до гладкост. След това, малко по малко се интегрира брашното. Омесва се меко и нелепкаво тесто. Може да се прибере за кратко в хладилника или направо да се използва.

Плотът се застила с лист хартия за печене и тестото се разточва върху него на тънък кръг, малко по-широк от диаметъра на керамичната съдинка за киш. Премества се в нея (а тя е предварително намаслена) и се прилепва плътно по дъното и стените й.  Заравнява се по горния ръб.

Вече маринованите колелца се нарязват на 4 и разпръскват равномерно върху тестото. Така се процедира и със сирената, пушената сьомга (нарязана на малки късчета) и скаридите.

В купа се разбиват fromage blanc, яйцата, млякото и подправките. Сместа се излива върху киша. Трябва да се напълни най-много до ръба. Тук-там се слагат стръжки масло. Пече се на 180*С до златисто и стегнатост на плънката.

Поднася се леко топло или на стайна температура.