През последните няколко месеца хората по целия свят преживяхме огромен стрес и все още преминаваме през нещо, което не можем да контролираме и което ни плаши - коронавирус пандемията. Но сега сме любезно поканени да се накрещим на воля в някоя част на Исландия. Предложението е на туристическия борд на скандинавската държава, който е създал специален сайт, за да записва крясъците на хората, които се освобождават от напрежението, натрупано вътре в тях.

След това записите се пускат по един от седем спийкъри, разположени на различни местя в рядко населената държава.

Посланието за кампанията на сайта гласи:

"Преживяхте много през тази година и сякаш имате нужда от идеалното място да излеете напрежението. Някое голямо, непокътнато място. Изглежда, че имате нужда от Исландия."

Кампанията е вдъхновена от т.нар. "първична терапия", която става известна през 70-те години на миналия век, като опит човек да се освободи от стреса и тревожността. Психотерапевтът Зои Астън казва:

"Събитията през тази година означават, че повечето от нас са се сблъскали с повече фрустрация, страх, самота, гняв или вина и всички сме се справяли с това по различен начин. Използвайки тази терапия с виковете, хората могат да уравновесят емоциите си и отново да се свържат със самите себе си."

Участниците в кампанията могат да избират между няколко приказни места в Исландия, където техните викове да бъдат пуснати на свобода.

В самата държава всъщност има много малко случаи на коронавирус и само 10 потвърдени смъртни случая, свързани със заболяването.