Майтапите между Хю Джакман и Райън Рейнолдс са всеизвестни. Двамата редовно обичат да си правят шеги един с друг още от началото на своето познанство, случило се на снимачната площадка на филма "X-Men: Началото", в който си партнират. Ето защо преди две години по това време австралиецът реши да се посмее добре на гърба на своя приятел Райън Рейнолдс, погаждайки му поредния забавен номер. За целта той го кани на тържество, казвайки му, че то има задължителен дрескод, включващ грозни коледни пуловери. За да бъде измамата пълна, като свой съучастник в нея звездата от "Ван Хелсинг" въвлича още едно популярно лице, с което поддържа добри отношения, а именно Джейк Джиленхол, потвърдил пред Рейнолдс условието за облеклото.

Появявайки се на тържеството обаче, съпругът на Блейк Лайвли установява, че той е единственият гост с подобна абсурдна дреха, която в неговия случай наподобява опаковката на подарък в зелено и червено с голяма златна панделка на гърдите. Само че преди да успее да я свали, колегите му успяват да запечатат успеха си в няколко кадъра, на които се усмихват триумфално, докато той се мръщи в израз на недоволство. Впоследствие изображенията се появиха в интернет, споделени от самия Рейнолдс, който с това си действие доказа, че притежава чувство за самоирония, позволяващо му да понася с достойнство всяка подигравка.

И докато очевидно за звездите духовитите коледни пуловери са нещо срамно, съществуват много хора, които все пак ги оценяват по достойнство. След този случай стотици потребители на социалните мрежи започнаха да споделят във виртуалното пространство свои снимки, разкриващи традицията им да ги носят през почти всеки ден от декември, поддържайки приповдигнатото настроение и веселия дух, характерни за настоящия празничен сезон.

Някои от тях казват, че преди години, когато са били по-млади, действително са се смущавали от идеята да се появят в подобно облекло дори пред собственото си семейство, но с течение на времето нещата постепенно са се променили и към днешна дата просто не могат да си представят последните седмици от годината без него. Нещо повече, има и такива, които изтъкват, че тъй като не винаги успяват да намерят достатъчно добър пуловер, запретват ръкави и сами си изработват такъв с подръчни материали. А сега нека да видим най-сполучливите сред тях, без значение дали са купени, или ръчно направени:

Мисля, че тази година наистина ще впечатля колегите си на коледното ни парти.

Снимка: Reddit

Моят 11-годишен син сам сътвори този пуловер.

Снимка: Reddit

Съдейки по ръкавите, явно дори динозавърът не е случил на подходяща дреха.

Снимка: Reddit

Аз и шефът ми решихме да си организираме състезание за най-грозен коледен пуловер. Според вас кой победи?

Снимка: Reddit

Пуловер? Не, елха!

Снимка: Reddit

Има хора, които са надарени с повече креативност от останалите... Моят приятел е живото доказателство за това.

Снимка: Reddit

Родителите ми все още не са обърнали внимание на пуловера ми... Чудя се как ли ще реагират, когато забележат какво правят елените на него.

Снимка: Reddit

Нямах коледен пуловер за фирменото парти днес, затова реших сам да си направя един.

Снимка: Reddit

Мисля, че тази година братовчед ми официално прекали с избора си на облекло...

Снимка: Reddit

Да, само на глупаците им се налага да работят по празниците.

Снимка: Reddit

Не знам кой е по-изненадан - младият Дядо Коледа, изобразен върху тоалетна чиния на дрехата, или аз, когато моята майка ми я подари.

Снимка: Reddit

Традицията за грозни коледни пуловери стигна дори в училището ми... Ето ме и мен, запътен към класната стая за първия час. Чудя се как ли са се облекли съучениците ми.

Снимка: Reddit

Ето как можете да съсипете образа на Рудолф...

Снимка: Reddit

Нужно ли е да уточнявам, че спечелих надпреварата за най-ужасен коледен пуловер в офиса? Благодаря ти, Св. Ник Кейдж!

Снимка: Reddit

Тя определено отведе нещата на следващото ниво.

Снимка: Reddit

Рожденикът днес...

Снимка: Reddit

Чувствам се като истинска коледна матрьошка!

Снимка: Reddit

Подарък от жена ми... Как изобщо си е помислила, че ще ми хареса?

Снимка: Reddit

Ами, честита Коледа на всички!

Снимка: Reddit

Когато имаш само няколко минути да измислиш дизайн за грозен коледен пуловер, преди тържеството на работното място да е започнало...

Снимка: Reddit

Е, това наистина е най-ужасната дреха, която видях тази година!

Снимка: Reddit

Грозен коледен пуловер, направен от малки грозни коледни пуловери... Аз съм гений!

Снимка: Reddit

След като години наред моите родители ми подаряваха ужасни дрехи за Коледа, реших да им върна жеста.

Снимка: Reddit

Поне има къде да си държа бирата, пак е нещо.

Снимка: Reddit