Представителите на силния пол също така силно искат да имат деца и да станат родители, досущ като дамите. И когато съдбата ги лиши от тази радост, те се чувстват изолирани, депресирани, тъжни, понякога и ядосани.

Изследването било проведено от Робин Хадли от университета "Кийл". 59 на сто от анкетираните мъже и 63 на сто от жените заявили, че биха искали да имат деца. От британците от мъжки пол, които искали да имат потомство, но не се сдобили с него, 38 на сто се чувствали потиснати от този факт. При жените този процент бил по-нисък - 27 на сто.

25 % от анкетираните поданици на Нейно Величество изпитвали гняв заради това, че нямат деца. Процентът при дамите с подобно чувство също бил по-нисък 18 %.

Според Робин Хадли бездетните мъже доста по-тежко понасят този проблем, тъй като те са подложени на по-силен семеен, културен и обществен натиск да оставят свой наследник. Но жените се чувствали по-виновни за безплодието в семейството, отколкото мъжете.

Проучването обхванало 27 мъже и 81 жени на възраст между 20 и 66 години. Робин Хадли провел анкета и сред други 125 мъже и жени, които вече се били сдобили с деца, допълват от БТА. Около 60 на сто от майките искали да имат още свои рожби, докато този процент при мъжете бил по-малък - 55 %.
ИЗБРАНО