Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха домакини на традиционния прием по случай Деня на българската просвета и култура - 24 май, в НИМ.

Вижте снимки от приема >>

Десислава Радева бе изключително елегантна в дълга черна рокля, без ръкави и деколте тип "лодка" - едно от любимите модни решения на херцогинята на Съсекс Меган. Радева носеше и дълъг гердан от перли, който контрастираше с тъмния тоалет. Тоалетът бе съчетан със светли обувки.

Специален гост бе и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, която осети България и участва в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май по покана на президента.

"Тя сподели не само уникалния празник на един народ на духа, но изрази своята признателност към нашето богато духовно наследство и остана истински възхитена от таланта на българските деца", заяви Румен Радев.

Азуле също бе в черно с модерната за сезона рокля тип "риза". Тя бе прибрана в талията с широк колан. Нейният тоалет имаше контрастен елемент от светъл шал и ефектни висящи обеци.

С музикални изпълнения гостите на приема поздрави хорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков".