Debenhams ще е един от водещите магазини в новия мол на булевард „България” - Bulgaria Mall. Локацията и моментът за стъпване на пазара в София са подбрани след дългогодишни проучвания от страна на франчайз компанията, представяща бранда в България, по отношение на текущи и бъдещи молове, както и готовността на потребителите за истински универсален магазин в столицата.

Първият от планираните два магазина Debenhams в България ще е разположен на 3 етажа, на обща площ от 2800 кв.метра. Той ще предлага на посетителите богат избор от козметика; дамска, мъжка и детска мода; аксесоари и стоки за дома. Амбицията на екипа е да пренесе изцяло формата на престижния британски универсален магазин - високо ниво на обслужване, персонално отношение и контролирано качество на предлаганите артикули за цялото семейство.

Debenhams ще въведе за първи път на българския пазар ексклузивна селекция от марки на британски дизайнери и обещава да предложи ненадминат избор по отношение на продукти, брандове и ценови нива.

Вторият магазин ще бъде разположен също в София, като в момента се водят преговори за точната локация. В бъдеще, британската марка обмисля отварянето и на други локации извън столицата.

Debenhams е британска верига, оперираща под формата на универсални магазини във Великобритания, Ирландия, Дания и франчайз магазини в останалите части на света. Компанията е основана през далечната 1778 година, a първият универсален магазин Debenhams отваря врати на улица Wigmore в Лондон през 1905 година.