Съветите на Жоро:

Това лято тенденциите са силно прибраните и опънати коси. Тази тенденция може би е продиктувана от предстоящата лятна Олимпиада. Всяка една модна тенденция е съобразена с важните събития, които се случват през годината или през съответния сезон. Тъй като предстои Олимпиадата, голяма част и от дрехите, и от прическите имат спортно излъчване. Това лято е много модерно косата да е много силно завита назад или разделена на път, вързана на ниска опашка долу, максимално изправена, или събрана на малко кръгло кокче. Този вариант е също много подходящ и за лятна прическа на плажа или вечерта след плажа, когато дамите нямат време да си правят косите или ако не са достатъчно издръжливи като структура косите им и има опасност да им се изправят букли или къдрици изправената коса да се начупи, зализват много хубаво косата назад, връзват опашката или правят много стегната плитка и изглеждат перфектно за лятната вечер.

Другата тенденция, която е най-силно видима това лято, са обемните вълнисти коси с цветя. Основно тази година е заложено основно на розите, като венец или като едно цвете, от едната страна, само отзад на косата, а отпред падащи букли, това вече зависи от индивидуалността на човека.

За плажа остават вариантите коса прибрана в тюрбан, което е доста подходящо и е добре така да си пазят косите от силното слънце, защото слънцето не е хубаво да пече директно косата, затова са препоръчителни кърпи, шапки и освен полващите продукти за слънце, да се пазят допълнително косите със всякакви варианти - тюрбани, шалове, защото ако не са боядисани, ще поизсъхне доста косата, а ако са боядисани, ще им падне доста голяма част от цвета.

И другият съвет е, че ако имат малък израснал корен преди боя, по-добре след морето, да го оправят, тъй като на морето, особено ако са светли цветове или от тези, непостоянните - русо, медно русо, златисто русо или розово русо или светли или златисти кичури, всичкото това ще се отмие от морската вода, от хлора в басейните или от слънцето, затова ако ходят за 1 седмица на море, по-добре корените и корекциите на цвета да си ги оставят за след като се върнат, защото на първия ден ще останат в морето. По-добре да си вземат повече продукти, запазващи структурата, овлажняващи и предпазващи от слънцето, както за косата, така и за тялото.

Ако искаш да позираш за фотосесия с тоалет на Романтика и уникална прическа от Жоро Петков, участвай в модния конкурс на Dir.BG!